Wervelkolom en zenuwstelsel

De oorzaak van ziekten kan in de wervelkolom gezocht worden, zo luidde de theorie van Hippocrates, ‘de vader van de geneeskunde’ (ca. 460-370 jaar voor Christus). De wervelkolom beschermt het ruggenmerg, dat samen met de hersenen het centrale zenuwstelsel vormt. Wanneer zich in de wervelkolom functiestoornissen voordoen, ontstaan er ook storingen in de doorstroming van de zenuwimpulsen door het ruggenmerg en de daaruit aftakkende zenuwen. Door deze blokkades in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken. Organen en weefsels kunnen hierdoor weer goed functioneren.

Blokkades kunnen op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door ongelukken en valpartijen, een verkeerde houding of te zware belasting (bijvoorbeeld verkeerd tillen, lopen, staan of overstrekken). Ook geestelijke spanningen (zoals stress) kunnen een negatieve invloed hebben.

Hervatting APS- en andullatietherapie

Schardijn Consult opent per 3 maart de praktijk weer voor APS- en andullatiebehandelingen.
In verbandlees meer

Vergoedingen APS-therapie

APS-therapie is een therapie die door een aantal ziektekostenverzekeraars wordt vergoed. APS-therapie valt onder delees meer