Wat is APS?

APS is een afkorting voor Actie Potentiaal Simulatie-therapie. Bij deze therapie wordt de natuurlijke geleiding nagebootst in de zenuwbanen. Hierdoor wordt de lichaamseigen zenuwgeleiding gestimuleerd, waardoor de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen verbetert en er stoffen worden aangemaakt die de pijn stillen en de energie opwekken.

APS-therapie

Het APS-apparaat bootst de natuurlijke stroom die plaats vindt tussen de cellen in het lichaam na door micro-gelijkstroom. Hierdoor wordt onder meer de doorbloeding gestimuleerd en komen op de behandelde plaatsen natuurlijke stoffen vrij die pijnstillend en veelal genezend werken. Daarnaast heeft APS een positief effect op de gemoedstoestand, vermindert het stress en verbetert het slaapritme.
APS-therapie is een veilige therapie vanwege de lage stroomsterkte (9 Volt). Via plak-elektroden op de huid geeft het APS-apparaat een microstroom aan het lichaam. Deze stroom is gelijk aan de natuurlijke stroom die normaal in de zenuwcellen plaats vindt, waardoor de behandeling geheel pijnloos is en geen bijwerkingen geeft.

Effecten APS

APS heeft een positieve invloed op veel processen in het lichaam, zoals:
  1. verbeterde celcommunicatie
  2. verbeterde eiwitsynthese
  3. verbeterde ademhaling
  4. verbeterde bloedsomloop
  5. verbeterde spijsvertering
  6. terugdringen van ontstekingen
  7. aanmaak van ATP
  8. aanzet tot regeneratie
  9. verbeterde beweging
  10. vrijmaken en afvoeren van afvalstoffen

Het APS-signaal wordt door middel van speciale kleefelektroden op het lichaam overgebracht, zodat het signaal door de getraumatiseerde plek wordt gevoerd. Zo wordt er lokaal extra aandacht gevestigd op herstel.

Behandeling

Een APS-behandeling kan bestaan uit verschillende behandelpatronen en per etmaal duurt een behandeling maximaal 32 minuten. De maximale tijdsduur van de behandeling heeft te maken met het vrijmaken van afvalstoffen. De APS-behandeling maakt op de behandelde plaatsen afvalstoffen vrij en deze moeten worden afgevoerd, voornamelijk via de urine. Het drinken van voldoende water vóór, tijdens en na de APS-behandeling is dan ook belangrijk.

Geen bijwerkingen

Steeds meer onderzoeken bevestigen dat APS het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan versnellen of zelfs kan starten in situaties waarin het lichaam dat zelf niet kan. Onderzoek van dr. Ngok Cheng heeft aangetoond dat APS het ATP-gehalte in het lichaam met een factor 5 tot 8 verhoogt. Steeds meer artsen (onder meer op pijnpoli´s) maken gebruik van APS omdat deze manier van behandelen mensen helpt zonder dat er bijwerkingen optreden.

Pijnbestrijding

APS is een effectieve manier voor pijnbestrijding, voornamelijk door de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers. Deze worden, afhankelijk van het behandelingsschema, plaatselijk aangemaakt en kunnen zeer snel en effectief hun werk doen. Daarnaast is voor de pijnbestrijding de aanmaak van ATP erg belangrijk. Doordat mensen meer energie tot hun beschikking hebben, wordt de pijn anders ervaren. Mensen hebben energie om sneller te herstellen en krijgen tegelijkertijd meer ruimte in de beleving van de pijn.

Onderscheiding

Het APS-apparaat is in 1998 onderscheiden op de ‘International Invention Show’ in Genève in de divisie ‘Medical Equipment’ met de gouden medaille vanwege de enorme vooruitgang die het APS-apparaat betekende voor de medische wereld.

Vergoedingen APS-therapie

APS-therapie is een therapie die door een aantal ziektekostenverzekeraars wordt vergoed. APS-therapie valt onder delees meer

APS-therapie effectief bij reuma

De Artrose & Reuma stichting is lovend over de behandeling van reumapatiënten met APS-therapie. ‘Microstroomlees meer