Vergoedingen APS-therapie

APS-therapie is een nieuwe therapie die toch al door veel ziektekostenverzekeraars wordt vergoed. APS-therapie valt onder de ‘alternatieve geneeswijzen’ en afhankelijk van de afgesloten aanvullende zorgverzekering komen de behandelingen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding.
Via de link https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/aps-therapie#vergoedingen
ziet u welke vergoeding uw aanvullende zorgverzekering biedt.

Versnelde wondgenezing met APS

APS-therapie bevordert de wondgenezing doordat het de lokale energie in de vorm van ATP stimuleert en de doorbloeding verbetert, waardoor een versnelde genezing van de open wond optreedt.
Normaliter is het lichaam in staat om te herstellen wanneer de huid beschadigd is. Dit is uitermate belangrijk, omdat de huid het lichaam beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals infecties. Vertraagde wondgenezing heeft verschillende oorzaken zoals verslechterde doorbloeding van weefsel, verstoring in het metabolisme en energietekort. Chronische wonden met een geremde wondgenezing worden vaak veroorzaakt door decubitus (doorligwonden), diabetische wonden en ulcus cruris (slechte wondgenezing aan het onderbeen/zweer).


Een open wond aan onderbeen/voet.


Het resultaat na twee weken behandeling met APS-therapie.

Reumapatiënten baat bij APS-behandeling

De Artrose & Reuma stichting is lovend over de behandeling van reumapatiënten met APS-therapie. ‘Microstroom elektrotherapie (waaronder APS) lijkt zeer geschikt voor behandeling van reumapatiënten. Het is in tegenstelling tot geneesmiddelen tegen pijn geen symptoombestrijder, maar gericht op het wegnemen van de oorzaak van pijn. Het prikkelt het herstel van de stofwisseling wat een natuurlijk proces van pijnbestrijding en genezing in gang zet. Daardoor zullen ook minder reguliere pijnstillers nodig zijn, wat op zichzelf al een groot pluspunt is van deze aanvullende behandeling.’

Lees meer in de nieuwsbrief over microstroom elektro therapie van de Artrose & Reumastichting <APS-artrose-reuma.pdf>.

Pijnbestrijding voor mensen met MS

Recent onderzoek, gericht op de behandeling van pijn bij mensen met Multiple Sclerose (MS), toont aan dat APS-therapie 86% van de klachten vermindert.

Gedurende een jaar is een pilot-onderzoek gedaan bij het Multi-disciplinaire MS Therapy Centre in Bedford UK met APS-therapie om de pijn te behandelen bij mensen met MS. In perioden van acht weken werd drie maal per week behandeld. In totaal ging het om 38 mensen waarbij 61 verschillende pijnklachten werden behandeld. Het resultaat was dat 76% van de mensen positief reageerde op de behandeling en 86% van de pijnklachten verminderde. 30% van de mensen met MS-pijn was zelfs helemaal pijnvrij! De gemiddelde verbetering was 4.7 punten op de VAS schaal van 0 tot 10.

Mensen met MS hebben vaak last van zowel nociceptieve als neuropathische pijn. Patiënten met neuropathische pijn reageren vaak erg beperkt op behandeling of zijn moeilijk te behandelen door de vervelende bijwerkingen van de toegepaste medicatie.

Het hele onderzoek is terug te lezen op http://www.apstherapy.nl/wp-content/uploads/2012/12/Action-Potential-Simulation-Therapy-APS-Therapy-for-pain-in-people-with-MS-Report-April-2014.pdf